30 Ekim 2012 Salı

Squint Limited ile Renkli Mobilyalar



    Renklerin cazibesi bu olsa gerek. Nasılda dikkat çekici Bizler henüz hazırmıyız bu renklere bilemiyorum ama uzaktan hiç de kötü gözükmüyor gözüme. Belki hepsi bir arada olmasa da ben evimde böyle renkli birşey görmekten keyif alırım diye düşünüyorum. Firmanın web sitesini gezerken yine paylaşmam gereken bir marka buldum diye düşünerek bu postu hazırlamaya başladım. Patchwork aşkına hazırlanmış bu postu umarım beğenirsiniz.


21
http://www.fotofranch.com/   Bu fotoğraflara bakarken ve firmanın geçmişini okurken fotofranch.com da buldum kendimi. Kim olduğu ile ilgili bir bilgim yoktu ama meğer kendisi yurtdışında mekan ve interior desing fotoğrafları çeken çok başarılı bir fotoğrafçıymış. Dergi fotoğrafçılığı ile ve dekorasyon fotoğrafçılığı ile ilgilenenlerin tanımasında fayda var diye düşünüyorum.
 
 
 
 
 
22
İşte benim çok beğendiğim patchwork kumaşlar kullanılarak hazırlanmış bu koltuk evimde olsun istiyorum:) Bu modeli de çok severim.Nerelerde kullanılabiliriz bu koltuğu diye soracak olanlara belki fikir olabilir. Ben şömineli bir evde sömine karşısına koyabilirim tabi alanım genişse, Yatak odasında gri ve pembe tonlarıyla çok yakışabilir diye düşünüyorum. Ben kız çocuğum olsa odasına böyle bir koltuk bile koyabilirim:))) Süslü annenin süslü kız odası hayalı olurdu heralde.
 
 
8
 
18
 
Bu kumaşları siyah lake ilede çok yakışacağını düşünüyorum. Bu resimdeki görüntü de çok hoşuma gitti. Ama bu model üzerinde çok oturulacak kadar rahat görünmüyor. Görsel detay olarak kullanılabilir.
 
 
 
 
 
16
 
4
 
 
12
 
13
 
Bir ingiltere markası olan Squint limited firmasının bu renkli ürünleri çok beğendim.
 
 
 
 
 
1
 
 
9
 
 
1
11
 

Kendi defterimi kendim yaparım...





Yaramazlıkta sınır tanımayan Kaan Batu sonunda yağacağını yaptı ve yatağıma da göz koydu. Geceleri babası ile birlikte uyumak istiyor artık. Ben olunca da ayağıyla beni itip kalkmam için elinden geleni yapıyor.
Gece'nin bir yarısı yataktan kovulan anne şaşkındır, ne yapacağını bilmez halde evin içinde dolanır ve  kendini defter yaparken bulur.
Başlar yapıştırmaya...
Yapılışı oldukça basit. 10 dk. sürmedi bile...




Sonra bu zavallı anne, yataktan atılmanın bazen hayırlara vesile olduğunu düşünerek kanepe de mışıl mışıl uykuya dalar.



Malzemeler:

  • Defter
  • Desenli kağıt
  • Yapıştırıcı
  • Dekoratif mdf'ler
  • Şekilli makas
  • Akrilik boya
  • Düğme
  • Etiket
Yapılışı:
Öncelikle elinizde var olan defter'in kapak ölçüsünü alın, desenli kağıdınızın dışa gelen kenarlarını şekilli makasla kesin, sonra kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıştırın. Üzerine kullanacağınız dekoratif mdf'leri istediğiniz renkte akrilik boya ile boyayın, dilerseniz desenli kağıtla dekopaj tekniğini uygulayabilirsiniz. Şimdi sıra en zevkli kısmında...defterinizin üzerine hazırlamış olduğunuz düğme, desenli etiketi ve mdf leri  hayal gücünüze göre yapıştırın. Artık defteriniz hazır.




Ayrıca bu pembe defter evim dergisi'nin Kasım sayısında kendine küçücük yer buldu.


Günlerdir süren yatmaca tatili bitince üzerimde ki rehaveti atamadım hala. Tatil boyunca neredeyse bütün sorumluluk babasındaydı. Bende böylelikle annelik tatili yaptım :)

Yeni başlayan hafta mutluluk getirsin herkese...



28 Ekim 2012 Pazar

Kral Tacı konseptli Bebek Odası




     Geçen hafta dünyalar tatlısı bir bebişi daha ziyarete gittik. Nasıl sevimli, nasıl masum, annesinin kuzusu yemek yiyip uyuyuyan altını ıslatınca ağlayan dünyadan bir haber bu tatlıyı görmeniz gerekir diye düşündüm:) Ama tabi öncesinde bu şekerin odasına bir göz atalım malum ilgi alanımız dekorasyon. Bu aralar ne kadar çok bebek odası paylaştığımı farkettim galiba bütün arkadaşlarım birer birer doğum yapıyor. Bende bol bol bebek sevmeye gidiyorum. Ön provalarımı başarıyla yerine getiriyorum.  Yeni odalar, minik kıyafetler, sevimli oyuncaklar, ağzı kulaklarında mutluluktan havalarda uçan bir annenin sımsıcak enerjisiyle karşılanmak çok keyifli.

 

 
 
                     Bu minik ayakların giymesi için alınmış bu sevimli ayakkabılara ayrıca bayıldım.


 

 
                    

     Öyle derin bir uykudaydı ki minik Batu biz peşinde gezindik hadi uyanda gözlerini görelim dedik. Ama hiç oralı olmadı. Sonunda bir yaygara kopardı ki sorma aaaaa ne oldu acaba diye baktık ki bizimkinin karnı açıkmış:)) O zaman bize kendini gösterdi.








 
Annesi Batu'nun odasını mavi beyaz kral taçı konseptiyle hazırlamış. Duvar kağıtları çizgili ve bulut görselliydi. Mobilyalar İsmo mobilya'dan alınmış. Halıda kral tacı konseptine uygun hazırlatılmış.
 
 
 
 
Bebişin gelen hediyeleri düzenlenmek için bekliyorlar. Bebek hediyesi almak en sevdiğim alışverişlerden minik kıyafetlere bakmak bile insana farklı bir his veriyor. Erkek bebekler genelde kız bebeklere göre daha iri doğuyorlar ve hızla kıyafet değiştiriyorlar. Hediye alırken genelde hastane çıkışı almayı tercih etmeyin çünkü anne adayları büyük bir hevesle bunları alıyorlar. Bebek belki bir kere giyebiliyor. Biz Batu'yu görmeye gittiğimizde bir aylıkdı ve annesi ben üç aylık giydiriyorum şuan da yeni doğanların hepsi kaldı giydiremedim dedi. Çünkü bebek doğumdan sonra hızla büyümeye başlıyor. Bizde hep 3 ay önden gideceğini düşünerek hediyelerimizi 6-9 aylık almayı tercih ettik.
 
 
 
 

 
 

26 Ekim 2012 Cuma

Santorini de güzel bir villa...


Aile içi bağların korunması, dostluk ilişkilerinin pekişmesi için bayramların birlikte kutlanması gerektiğini düşünüyorum.
Bu sebeple biz bayramlarda yakınlarımızla olmayı tercih ediyoruz, yani tatile gitmiyoruz.
Her nekadar İzmir de ki sayısı bir elin parmağını geçmeyen yakınlarımız olsa da  Kurban bayramının keyfini sürüyoruz birlikte. 

Biz de durum böyle, ya siz de nasıl geçiyor bayram? umarım keyifler yerindedir.

Ağız tadınız'ın bozulmadığı, aile bağlarınızın ve dostluklarınızın pekişeceği bir bayram diliyorum hepinize.

Kurban bayramınız mübarek olsun.


















 Tatil kısmından ziyade beni dekorasyonu ilgilendiren Santorini de bu villa'nın Gecelik  bedeli /1000 Euro imiş.. Peh pehh

Hiç beğenmedim :)


Resimler buradan

23 Ekim 2012 Salı

Arkadaşımdan Oğluşuna Birthday Party !



       Hayatınızın en güzel anlarından olsa gerek hamile olduğunuzu duyduğunuz an. Karnınızda büyümekte olan ufaklığın yüzünü merak ederek dokuz ayı beklersiniz büyük bir heyecanla. Doğum sonrası eve geldiğinizde ufak bir canlıyla aynı evde artık üç kişi olduğunuzu farkedersiniz. Ve hayatınızın aşkıyla tanışmış olursunuz.( beyler kıskanmasın) İşte o ufaklık büyümeye başlar önce ağzında mırıldanır birşeyler, sonra kelimelere dönüşür bir gün bir bakmışsınız anne demiş. Zaman öyle bir çabuk geçmiş ki artık koşmaya başlamış, birşeyler istemeye başlamış ve bir bakmışsınız ki bizim adamcık bıyık takmış bizi doğumgününde karşılıyor..


                                     Düşlerimin incisinden şirin bir pasta çok lezzetliydi ellerine sağlık

 
Süslemeler peçetelikler, külahlar, cupcake süslerini metto şeker hazırladı.
 
 
 




     Tabi ki konsept ve fikir becerikli arkadaşım Özge Bayrak'ın fikriydi. Çok zevkli hazırlanmış masa ve pastalarla fotoğraflarımız renklendi.Tüm detaylar birbiri ile uyumlu, renkler çok iyi kombinlenmişti.
     Özge'nin de çok renkli ve keyifli bir blogu var. Yeni hazırladığı bebek battaniyeleri de yolda anne adaylarına duyurulur. Çok zevkli baskılarla hazırlanmış bu ürünleri çok seveceğinize eminim.


 


Şekerlerde thelolishop dan alınmış. Çok lezzetli bu şekerlerde tam konseptin tamamlayıcısıydı.
 
 
 
Tabi ki fotoğraflarda bizzat benden:))
 
 
Mutluluğunuz daim olsun. Batu ile birlikte nice seneler..