20 Şubat 2013 Çarşamba

Country mutfaklar

Country tarzı mutfaklarda, sadeliğin yanısıra sıcak,samimi,davetkar bir dekorasyon göze çarpar.Açık renk eskitilmiş veya patine boyalı,sade mobilyalar,pahalı olmayan ahşap sandalyeler,tel dolaplar,mutfak aksesuarlarını sergilemek için açık raf veya cam kapaklı mutfak dolapları,country tarz mutfağın özelliklerinden birkaçı.Doğal taş veya ahşap kaplama duvarlar,kareli,çizgili,çiçek desenli,canlı renklerde tekstil ürünleri,el işi perdeler,country mutfak dekorasyonunu tamamlayan diğer unsurlar.
Country mutfaklarda mobilya seçimi:Rahat,sağlam,fonksiyonel ahşap veya işlenmiş demir mobilyalar kullanılır.Mutfak dolapları masa ve sandalyelerle uyum içinde olmalıdır.Sandalyelerin takım olması gerekmez.Renli el boyaması sandalyeleri,çiçekli minderle kullanabilirsiniz.Eski tel dolapları ve rafları mutfaklarda depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.
 
Country mutfak dekorasyonunda renkler:Mutfak dolaplarında krem,bej,beyaz,sarı,karamel gibi pastel tonlar,duvarlarda ise kobalt mavisi,yeşil,kırmızı,mor gibi canlı tonlar göze çarpar.Kahverengi vb. gibi toprak renkleri,country tarz mutfakların vazgeçilmez rengidir.Canlı renkleri,çizgili,çiçekli,kareli duvar kağtılarında veya tekstil ürünlerinde kullarak mutfağınıza rustik bir hava katabilirsiniz.


Country mutfağı tamamlayıcı özellikler:
Raflara dizilmiş,kaplar,tabaklar,eski veya eski görünümlü  eşyalar,porselen çaydanlık ve mutfak eşyaları
Sepetler,sepet içinde meyveler,
Kurutulmuş çiçekler,vazo içinde taze çiçekler
Bakır kaplar,seramik çömlekler,
Yemek kitapları, 
                                                           Eski teneke kutular,
Yer döşemeleri:Doğal ahşap yer döşemeleri,terrakota yer döşemeleri country tarz dekorasyonun  karakteristik özellikleridir.
 
Country mutfağı tamamlayıcı özellikler:
Raflara dizilmiş,kaplar,tabaklar,eski veya eski görünümlü  eşyalar,porselen çaydanlık ve mutfak eşyaları
Sepetler,sepet içinde meyveler,
Kurutulmuş çiçekler,vazo içinde taze çiçekler
Bakır kaplar,seramik çömlekler,
Yemek kitapları,
Eski teneke kutular,


15 Şubat 2013 Cuma

14 Şubat 2013 Perşembe

12 Şubat 2013 Salı

Modern yatak odalarında mobilya seçimi

Modern yatak odası mobilyaları
Yatak odanızı modern tarzda dekore etmek istediğinizde, mobilya seçimi görüldüğü kadar kolay değildir.Modern tarzda mobilya seçerken bazı özellikler dikkate alınmalıdır.Çağdaş dekorasyonda sadelik ön plandadır.Mobilyalarda düz çizgiler göze çarpar.Az akseuar kullanımı  tercih edilir.

 Modern mobilyalarda renk seçimi
Renk seçiminde dekorasyonla uyumlu birkaç renk kullanın.Duvarlarınızda daha açık renkleri tercih edin.Mobilya seçiminde gri,siyah,kahverengi gibi koyu renkleri seçebilirsiniz.Modern dekorasyon stilinde birbiriyle kontrast olan renkleri kullanabilirsiniz.
Yatak odasının bütün mobilyalarında tek renk  veya bir rengin benzer tonlarını kullanın.Bu dekorasyonda bütünlük sağlayacak,genel görünümdeki tutarsızlıkları ortadan kaldıracaktır.Modern dekorasyon tarzındaki sadelik,basitlik desenlerde de göze çarpmaktadır.Çağdaş dekorasyonda desen özelliği yoktur.Desenleri ancak dekorasyonun gerisindeki vurgu parçalarında veya  dokularda kullanılabilirsiniz.
Alçak mobilya seçin.
Çağdaş bir yatak odası için mobilya seçerken dikkate alınması gereken diğer bir nokta da mobilyaların yüksekliğidir.Yatak mümkün olduğu kadar yere yakın olmalıdır.Bu detay diğer mobilya parçalarına da uygulanabilir.Alçak mobilyalar yatak odalarını daha ferah ve havadar gösterecektir.Tavana kadar dolaplar ve duvar uniteleri heybetli bir görünümü olsa da odanızı daha küçük gösterecek ve sıkıcı bir atmosfer yaratacaktır.
Bunlar da ilginizi çekebilir
 Zen stilil yatak odası stili
Küçük yatak odaları
Genç odaları
Yatak odasında duvar rengi seçimi
Yatak odanızı yenilemek için 10 ipucu

Eskiyle, yeniyi karıştırın...



Sadece vintage değil, retro görünümlü veya eskilerden esinlenerek yapılmış parçalara karşı zaafım gittikçe artıyor. Eskiden sadece modern mobilyalardan hoşlanırken zıtlıklardan, yeniyi denemekten korkmuyorum artık. Böylece kendime ait özgür köşeler oluşturabiliyorum. Eski ile yeniyi, dün ile bugünü, yadigar ile yeni olanı kullanmak ruhuma ve evime iyi geliyor. Çünkü hikayesi olan herşeyi seviyorum...

Sizde deneyin, emin olun iyi gelecek :)






Metal pano henüz gerçek yerinde değil. İstediğim gibi dresuar bulursam üzerine asmayı planlıyorum.

Ya da başka fikri olan var mı?




Bu Çekilişi Sakın Kaçırmayın!!!



OPUSS EXCLUSİVE 

Fotoğraf

Fotoğraf

Resimde ki beyaz üzerine gri renkte olan örnek halıdır.Hediyemiz krem zemin kahve desenli olan modeldir.





      Opuss halı alt yapısını markalaşma yolunda kurmuştur. Ürünlerin tamamı kişiye özel ve özel tasarım olarak üretilmektedir.İpi %100 yeni zelanda yünü ve fantazi ipliklerden oluşmuştur. el düğümü tekniğiyle üretilen halılar el işçilikli ve el halısı  kalitesinde üretilmektedir.Bu halıların yıkanabilir olması ve örgü tekniği sayesinde dayanıklı olması kopma yapmaması halıların tercih edilme sebebidir. Evlerde renk uyumu ve dekorasyonu tamamlayan istenilen desen, renk ve dokuyu istenildiği gibi uyarlayan bu üretim piyasa koşullarında çok yüksek maliyetler getirmemektedir. her bütceye yönelik halılar mevcuttur.
     Mimarlarımızın tasarladığı evlerde tasarımlarının altını çizeceği kaliteli ürünü bulabildikleri opuss hali türkiye ve dünya çapında birçok mimar ve tasarımcılara hizmet vermektedir.Kaliteyi, rahatlıği, görselliği yakalamak isteyenleri mağazamıza bekliyoruz.



EBATLARI: 170* 240 CM
ÖZELLİKLERİ: ÖZEL TASARIM   % 100 YÜN


Opuss Exclusive  firmasının  sizler için seçtiği 2400 tl değerinde ki bu nefis halı Sonsuz Dekorasyon ayrıcalığıyla sizlere hediyemizdir.  Halı çekilişimize katılmak için yapmanız gereken ;

https://www.facebook.com/pages/Sonsuz-Dekorasyon/100907690021728

https://twitter.com/sonsuzdekorasyn   sayfalarımızı beğenmeniz, takipçimiz olmanız, bu linki  facebook, twitter , blog sayfanız da paylaşmanız gerekmektedir.

Paylaşım linkinizi isim ve mail bilgilerinizi blogumuza yorum olarak yazmanız yeterli.

Çekilişimizin son katılım tarihi 3 MART  dır.



Bol Şans Diliyoruz...

Sevgiler



10 Şubat 2013 Pazar

Çok Severiz Kahvaltı Keyfini :)



Kahvaltı en çok sevdiğim öğünlerdendir. Benim için tam bir keyiftir. Özellikle pazar günleri geç saatte yaptığımız kahvaltılar, uzun sohbetler bu günü benim için daha özel kılar. Bu sefer farklı bir günde cumartesi gelecek olan misafirlerim için hazırlık yaptım. Kahvaltı da çeşit olarak hamur işlerindense ben öncelikle meyve tabağı, kuru meyve tabağı hazırladım. Sabah güne ılık su içerek başlamak çok önemli demişti diyetisyenim su ve portakal suyu da koymayı ihmal etmedim. Hoş bu sofrada pek diyetten konuşmaya yüzüm yok açıkçası. Gelen misafirlerimiz de gelirken börek, kek , cevizli lokum getirmişler anlıtcağınız sofranın görünmeyen yüzünde de oldukça kalabalık bir menü vardı:) Pastırmaları kaşar peynirine sardım. Beyaz peynirle kabuğunu soyduğum domatesleri karıştırıp zeytinyağı ve kekik ile servis ettim. Her zamanki gibi paşabahçeden aldığım tadımlık tabaklarımda çilolata, kaymak,fındık ,ceviz, kayısı servisi hazırladım.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sevgililer günü için hazırladığımız çekiliş sonuçlandı!






     




KAZANAN KİŞİ : SİHİRLİ MAVİ  BLOGUNUN SAHİBİ TEBRİK EDERİZ.

http://www.kisiyeozelcikolata.com/