1 Şubat 2013 Cuma

ISPANAKLI KREP

 
Güzel ve kolay bir tarif daha sizlerle bundan sonra dekorasyonun yanında hazırladığımız yemeklerle ilgilide post hazırlamaya karar verdik. Umarım tariflerimizi beğenirsiniz. Aslında göz kararı yemek yapmayı seven biri olarak tarifleri uygularken tuz ve karabiber kısmında sizin damak tadınıza bırakıyorum ve onunla ilgili ölçü yazmıyorum:) O kadar çok yemek blogu yazan arkadaşım var ki hepsi birbirinden güzel yemekler paylaıyorlar onların yanında umarım çok amatör kalmam diye düşünüyorum:))
 
Krep  Malzemeleri;
1) 750 gram süt
2) 2 yumurta
3) tuz
4) 2 bardaktan bir parmak az un
 
İç Malzemeler;
 
1) 1 kg ıspanak
2) 2 kaşık zeytinyağı
3)4 kaşık un
4) 2 yemek kaşığı tereyağı
5) 1 kilo süt
6) tuz karabiber
 
Domates Sosu;
1) 2 orta boy domates
2)  Tuz, karabiber
 
 
 
Hazırlanışı;
 Öncelikle iç harcı hazırlarken ıspanakları doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Yarım çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. Hazırlayacağımız beşemel sosada tuz ve karabiber ekliycez. Bunu düşünerek içine çok tuz koymamakta yarar var.
 Ayrı bir tencerede tereyağı ile un kavuruyoruz. Üzerine süt ilave ederek karıştırıyoruz. Tuz karabiber ekleyerek beşamel sos hazırlıyoruz.
 Hazırladığımız kreplerin içine önce beşamel sos sürüp üzerine kavurduğumuz ıspanakları yayıyoruz. ve rulo yaparak ortadan ikiye bölüyoruz. Üzerine kalan beşamel sosundan ilave ediyoruz onunda üzerine kaşar rendeleyip dolapta bekletebilirsiniz. Domatesleri rendeleyip tuz karabiber eklemeyip kavuruyoruz. Akşam yemek den önce fırında ısıtıp kaşarı eritmeniz yeterli olacaktır. Domates sosu ile servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun
Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder