22 Mayıs 2015 Cuma

Derin'in Diş Buğdayı Partisinden

 Diş buğdayı  çok eskilere dayanan çoçuğun ilk dişi çıktığında ailenin buğday kaynatıp şekerlemeler ile karoştırıp misafirlere dağıttığı ve dişlerinin buğday gibi sağlam , güçlü kuvvetli olması için yapılan bir adet. Diş buğdayında ufaklığı yere oturtup etrafına, kitap(öğretmen), kalem (yazar), tarak(kuaför), ateş ölçer(doktor), hesap makinası (mühendi) gibi ürünler  koyup ufaklık hangisini seçerse o ürünle ilgili meslek sahibi olacağı düşünülür artık hangisine inanırsanız:)  bazı yerlerde diş buğdayı ikramının içine  jelatine sarı para konurmuş misafirlerden kime gelirse ev sahibi bulan kişiye hediye verirmiş. yine başka bir duyumda minnoşun ilk dişini çıktığını gören çoçuğunuza hediye alırmış.  Diş buğdayı ile ilgili çevremden duyduklarım bu şekilde  merak edenlere ufak bir bilgilendirme olsun istedim.



   Kızım hayatıma girdiğinden beri anneliğin nasıl keyifli ve bir o kadar zor bir iş olduğunu anladım. Annelerimizin anne olunca anlarsın diye başlayan cümleleri artık daha anlamlı. Uykusuz geceler, endişe, korku, tarifsiz özlem, işe gitmenin çok zor olduğu hüzünlü bakışlar, kapıdan giderken el sağlayan sizi özleyen gözler sanırım çalışan her anne bunları hissediyordur. Ama aynı zamanda tam bir gün evden hiç çıkmadan geçen yorgun bir gündeki ruh haliniz ile karmaşık duygular çoçuk bakmak gerçekten özveri sabır, itina, hassasiyet gerektiren bir iş. Dünyanın en zor mesleklerinden hatta :) ama  bir o kadar da keyifli kalabalığın içinden size bakıp kollarını uzatan minnoşla olan bağınız tarifsiz bir duygu allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın, bizlerede evlat açısı göstermesin inşallah.


         Diş buğdayı, 6 ay kınası doğum günü derken zaman çabucak geçiyor. Kızım 16 haziran da aramıza katıldı. Yani doğumgününe çok az kaldı. Her anne gibi ilk doğum günü bizim içinde önemli. Hani doğum günlerinde İYİ Kİ DOĞDUN diye şarkılar söylenir ya  minnoşum doğduğunda bizim için bu kelimede daha bir anlam kazandı. Gerçekten iyi ki doğdun meleğim, iyi ki hayatımızdasın,


  Derin doğduğundan beri detaylı ve birlikte keyifli fotoğraflar çektirmediğimizi farkettik. Diş buğdayı ve diğer tüm özel fotoğraf çekimlerimiz için Fotoğraf Öyküleri  firması ile anlaştık. Ogün tüm gün bizimle olan ve minnoşla çok keyifli fotoğraflar çeken fotoğraf öyküleri ne çok teşekkür ederiz. Fotoğraf öyküleri aynı zamanda çok keyifli düğün fotoğrafları çekiyor. Evlenecek olanlar için şehir dışı, hatta yurtdışına bile giden esin hanım ve ekibini tavsiye ederiz.





      Sonsuz Dekorasyon blogumla beraber e ticarete de başlayarak www.sonsuzdekorasyon.com  online satış sitemiz ile sizlere kendi kullandığım ürünleride sunmak istedik. Gümüş kaplama ürünlerimizde bu ürün gruplarımızdan bende çok severek kullanıyorum. Kızımın diş buğdayı partisinde masamızı süslerken  gümüş kaplama katlı servislerimizi ,gümüş kaplama vazolarımızı aynalı servislerimizi kullandım.Ayaklı gümüş kaplama vazolarımızda milföy, salatalık, havuç koktey sunumlarında da kullanabilirsiniz.


Diş buğdayı pastamız

Diş Buğdayı Sunumu

Gümüş Kaplama Katlı Servisimiz

Diş Buğdayı Kurabiyeleri

Gümüş Kaplama Kaşıklık


Diş Buğdayı Cakepoplar




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder