1 Şubat 2013 Cuma

Kereviz Salatası ve Mücver Tarifi




     Sevgili ortağım İrem'in mutfağından çıkan bu nefis lezzetleri sizlerle de paylaşmak istiyorum. Tarifleri merak eden arkadaşlarımıza gelsin bu post.  Blogumuzun ana konusu dekorasyon olsa da ara ara sizlerle hazırladığımız davet sofralarını ve hazırladığımız yemeklerin tariflerini de paylaşmaya karar verdik. Bu yönde sizlerden gelen güzel maillerede ayrıca teşekkür ederiz. Birbirinden lezzetli bu tarifleri umarım beğenirsiniz. Yemek hazırlarken her zaman tuz, baharat ve yağ ölçüleri sizin damak tadınıza kalmış detaylardır. Bu nedenle miktar belirtmiyorum.

Afiyet Olsun
   Sevgiler
Kereviz Salatası Tarifi:

2 adet kereviz
1 adet yeşil elma
yarım su bardağı dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı miktar değişebilir)
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez ( isteğe bağlı artabilir)
tuz

Hazırlanışı:
    Kerevizler soyulur ve limonlu suda bekletilir. Bir kaseye yeşil elmanın kabuklarını soyup rendelenir. Üzerine kerevizler rendelenir. Yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarmısak elma ve kereviz karışıma ilave edilir. En sonda dövülmüş ceviz ilave edilir. Ceviz sizin isteğinize bağlı olarak değişebilir, mayonezde genelde tariflerde yoğurtla aynı miktarda konuyor. Ancak bu miktar biraz fazla oluyor. Mayonez yağlı olduğu için fazla miktar da tercih etmemekte yarar var.



Mücver Tarifi:

5 adet Kabak
3 adet yumurta
4 kaşık un
Tuz, karabiber
100 gram beyaz peynir
yarım su bardağından bir parmak az
Kabartma Tozu
Dereotu

Hazırlanışı:
     Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. Tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur. Kabak mücveri fırında pişirildiği zaman içerisine yarım su bardağı yağ ilave edilir. Eğer tavada kızartacaksanız içerisine yağ koymuyoruz. Muffin kalıplarının içerisine bir yemek kaşığı karışımdan koyup pişirirseniz şekilli farklı bir sunum elde edebilirsiniz. 170 C derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok kalın olmaması da içinin iyi pişmesini sağlar. Yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun












ISPANAKLI KREP

 
Güzel ve kolay bir tarif daha sizlerle bundan sonra dekorasyonun yanında hazırladığımız yemeklerle ilgilide post hazırlamaya karar verdik. Umarım tariflerimizi beğenirsiniz. Aslında göz kararı yemek yapmayı seven biri olarak tarifleri uygularken tuz ve karabiber kısmında sizin damak tadınıza bırakıyorum ve onunla ilgili ölçü yazmıyorum:) O kadar çok yemek blogu yazan arkadaşım var ki hepsi birbirinden güzel yemekler paylaıyorlar onların yanında umarım çok amatör kalmam diye düşünüyorum:))
 
Krep  Malzemeleri;
1) 750 gram süt
2) 2 yumurta
3) tuz
4) 2 bardaktan bir parmak az un
 
İç Malzemeler;
 
1) 1 kg ıspanak
2) 2 kaşık zeytinyağı
3)4 kaşık un
4) 2 yemek kaşığı tereyağı
5) 1 kilo süt
6) tuz karabiber
 
Domates Sosu;
1) 2 orta boy domates
2)  Tuz, karabiber
 
 
 
Hazırlanışı;
 Öncelikle iç harcı hazırlarken ıspanakları doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Yarım çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. Hazırlayacağımız beşemel sosada tuz ve karabiber ekliycez. Bunu düşünerek içine çok tuz koymamakta yarar var.
 Ayrı bir tencerede tereyağı ile un kavuruyoruz. Üzerine süt ilave ederek karıştırıyoruz. Tuz karabiber ekleyerek beşamel sos hazırlıyoruz.
 Hazırladığımız kreplerin içine önce beşamel sos sürüp üzerine kavurduğumuz ıspanakları yayıyoruz. ve rulo yaparak ortadan ikiye bölüyoruz. Üzerine kalan beşamel sosundan ilave ediyoruz onunda üzerine kaşar rendeleyip dolapta bekletebilirsiniz. Domatesleri rendeleyip tuz karabiber eklemeyip kavuruyoruz. Akşam yemek den önce fırında ısıtıp kaşarı eritmeniz yeterli olacaktır. Domates sosu ile servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun
Sevgiler

Fırında Somon Balığı Tarifi

 
 
 
 
Somon çok faydalı ve çok lezzetli bir balık. Fırında pişirilmesi kolay ben genelde dolabımda bulundurmaya çalışıyorum. Aynı zamanda dolabımda bulundurup acele ile yaptığımda bir yemektir kendisi :) Eve geç gelip hemen salata balık hazırlamaya karar  verdiğimde çok severek hazırlarım.
 
Malzemeler;
 
1)Somon  balığı dilimlenmiş kişi sayısına göre adeti belirleyebilirsiniz
2) 2 kaşık Zeytinyağı 6 dilim somona yetecektir.
3) Baharat tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
 
Hazırlanışı ;
     Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, balıkların üzerine baharatlı zeytinyağı karışımını sürebilirsiniz. Somon yağlı bir balık üzerine çok yağ sürmenize gerek olmayacaktır. Ama kızarması için az yağ yinede gerekli. Fırında 180 derecede 35-40 dakika az kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Somon balığını çok pişirdiğinizde içerisi kurumaya başlar ve daha sert bir et olur. Balığın üzerini kapatmadan fırında pişirecekseniz çok kurumamasına dikkat edin.
 
 
Afiyet Olsun
    Sevgiler

 
 
 

31 Ocak 2013 Perşembe

Çekilişimiz var Sevgilinize Nefis Bir Süpriz Yapın!






      Sevgililer Günü yaklaşıyor sevgilinize harika bir süpriz yapın. Ona üzerinde resimlerinizin olduğu nefis bir hediye gönderin. 70 tl değerinde ki bu hediyeyi kazanmak için;

https://www.facebook.com/kisiyeozelcikolata   sayfasını beğenmeniz ve bu linki facebook sayfanızda paylaşmanız yeterli. Paylaşımda bulunduktan sonra yorum  bırakmanız  ve bilgilerinizi   (isim, mail adresi)   yazmanız gerekmektedir. Bloguma yorum bırakan kişiler arasında çekiliş yapılacaktır.

Sevgiler


Çekiliş Son Günü:  8 Şubat'dır.

http://www.kisiyeozelcikolata.com/

30 Ocak 2013 Çarşamba

Lila ve Mor ikilisi...







Renklerin, mevsimleri güzel yansıttığını düşünürüm herzaman.
Mesela bu ev'in salonu baharı hatırlattı bana.




Renk seçiminde pek de cesur davranabilen biri değilimdir. Belli başlı renklerim vardır ,onların etrafında döner dururum. İlk başta tamam şimdi şu rengi deniycem dediğimde bile, elim yine aynı renge gider.
Bu konuda takıntılıyım galiba...



Bu rengi görmüşken benim aklıma sen geliyorsun Aylin'cim  :)
Mor ve lila ikilisini evine güzel yansıttığını düşündüğüm lila moonlight benim severek takip ettiğim bir blog.
İnce zevkini, sunumlarını, evine yakıştırmasını çok beğeniyorum.
Kendisiyle tanışmadıysanız eğer, bloguna  mutlaka bakmanızı öneriyorum.








Fotoğraflar : Aneta Tryczyńska

29 Ocak 2013 Salı

Enginarın Farklı Hali Çok lezzetli Denemenizi Tavsiye Ederim





    İnternette araştırdığım enginar tariflerinden yada görsellerden çok farklı bir enginar tarifi bu hem yapımı çok kolay hem çok pratik, hem de çok lezzetli bu tarifin özelliği aslında yoğun şekilde limon ve şeker oluşu bu iki zıt tat bir araya gelince farklı bir zeytinyağlı çıkıyor ortaya. Biz çok severek yapıp yiyoruz. Umarım sizde deneyip memnun kalırsınız.
Malzemeler:
6 adet enginar
2 limon suyu
1 çay bardağından 1 parmak az zeytin yağı
2 kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
su, dereotu

Hazırlanışı:
     Enginarları temizleyip tencereye çanak kısımlarını ters çevirerek yerleştirin üzerini geçecek kadar su koyun. kuru soğanları bütün şekilde suyun içerisine koyun.Üzerine zeytinyağı, şeker, limon karışımını dökün. Kısık ateşte pişirin, en son üzerine dereotu ekleyin.

24 Ocak 2013 Perşembe

Bir pano daha...




Konsolun üstüne aile resimlerimizi çerçeveleyip asmak istediğimden  burada bahsetmiştim.
Zaman bulupta resimleri çoğaltamadım bu sebepten çerçeveler hala asılmayı bekliyorlar. Birşeyi erteleyip durmak asabımı bozsa da, dün gece bu çerçevelere kardeş yapınca biraz olsun rahatladım. Duvar komple çerçeve olacak gibi, daha da ekleyesim var :))





Bu sefer dekupaj yapmadım, panoyu kumaşla kapladım. Harfleri gündüzden boyamaya başlamıştım zaten, Muhteşem Yüzyıldan sonra da geri kalan işleri tamamladım. Ve bitti...